Kuinka tarkistaa ja parantaa luottamuskerrointa (Trust Factor) CSGOssa?

Luottamuskerroin on erittäin tärkeä ja olennainen osa CS:Gota, joka tuotiin peliin loppuvuodesta 2017. Se on Valven kehittämä työkalu pelihaun parantamista varten, joka ryhmittelee toistensa kanssa luultavimmin toimeen tulevat keskenään. Luottamuskerroin otettiin käyttöön Prime pelihaun vahvistamista varten. Tämä kehittynyt järjestelmä seuraa pelaajan käyttäytymistä ja käytöstä, tutkii tarkkaan Steam-tiliä, seuraa pelattuja tunteja ja käyttää muita mittareita antaakseen pelaajalle joko korkean tai matalan luottamuskertoimen.

Katsotaan kuinka voimme nähdä oman luottamuskertoimemme CS:GOssa, sillä tämä auttaa meitä ymmärtämään pelihaun tilannetta paremmin. Tämän lisäksi otamme selvää ,kuinka luottamuskerrointa voi parantaa, jos esimerkiksi satutkin omaamaan alhaisen luottamuskertoimen, joka tuo sinulle huonoja pelejä CS:GOssa.

Kuinka tarkistaa luottamuskerroin (Trust Factor) CS:GOssa

Valven virallinen kanta asiasta on, etteivät he muutaman syyn vuoksi tarjoa listaa luottamuskertoimen määrittelemisen tekijöistä. Kehittäjät kuitenkin sanoivat, että tällä kertoimella on jotain tekemistä aikaisemman käyttäytymisen ja Steam-aktiivisuuden kanssa.

Vuosina luottamuskertoimen julkistamisen jälkeen Valve on kertonut muutaman mittarin tätä arvoa laskiessa.

 • Pelaajan käyttäytyminen ja saavutukset heidän Steam-tilillään.
 • Pelatut tunnit CS:GOssa.
 • Kuinka useasti heistä on tehty huijausilmoitus.
 • Muihin peleihin käytetty aika heidän Steam-tilillään. 
Trust Factor segregates users based on multiple factors

Tämän perusteella CS:GO-yhteisö on kehittänyt hyvän keinon selvittää heidän nykyinen luottamuskertoimensa. Voit vain seurata näitä ohjeita saadaksesi arvion missä luottamuskertoimesi sijaitsee.

 1. Ensiksi sinun täytyy etsiä peliä ystävien kanssa Valven virallisilla palvelimilla.
 2. Tätä tehdessä sinun täytyy kysyä, että saiko kukaan ryhmässä olevista minkäänlaista varoitusta aulaan tullessaan.
 3. Jos he saivat keltaisen tai punaisen varoituksen, luottamuskertoimesi ei ole täydellinen ja on aika alhainen.
 4. Jos he eivät saa minkäänlaista viestiä, olet luultavasti turvassa ja omaat hyvän luottamuskertoimen.

Tämä ei kuitenkaan ole takuuvarma tapa, sillä on aina mahdollisuus, että muilla aulaan kutsutuilla pelaajilla oli keskiverto tai matala luottamuskerroin. Tässä tilanteessa ryhmä pystyy etsimään ottelua ilmaan minkäänlaista varoitusta. Tätä siis kannattaa yrittää muutaman ystävän kanssa, jotka toimivat positiivisesti Steamissa ja peleissä.

Yksinkertaistettuna, luottamuskerroin mitataan ja näytetään pelaajille kolmessa muodossa – vihreänä, keltaisena ja punaisena. Vihreän värin omaaminen tarkoittaa, että pelaaja on korkeimman laadun pelihaun luokassa, keltainen sijoittuu keskimaastoon ja punaisen pelaajan luottamuskerroin on hyvin alhainen.

Kuinka parantaa luottamuskerrointa CS:GOssa?

Keltaisen ja punaisen kategorian pelaajat voivat seurata seuraavia ohjeita parantaakseen omaa luottamuskerrointaan.

 • Ole positiivinen jäsen sekä Steam- että CS:GO-yhteisöissä.
 • Jatka CS:GOn ja muiden Steam-pelien pelaamista rehdisti.
 • Pidä hyvä taitotaso CS:GOssa.
 • Puhelinnumeron yhdistäminen Steam-tiliin Prime pelihakua varten saa aikaan huomattavan eron.
 • Järjestä Steam-profiilisi hyvin.
 • Päästä irti myrkyllisistä tavoista kuten peleistä lähteminen, muiden solvaaminen ja useasti ilmoitetuksi tuleminen
 • Ryhdy Overwatch-tutkijaksi. Kun olet pelannut noin 300 tuntia CS:GOta ja saavuttanut noin 150 voittoa, voit tutkia muiden pelaajien ilmoittamia otteluita. Päivittäinen otteluiden arvioiminen parantaa luottamuskerrointasi.
 • Pyydä ystäviäsi ja pelaajia, joihin luotat antamaan sinulle kehuja taidoistasi CS:GO-profiilissasi, tämä parantaa luottamuskerrointasi hiukan.

On mennyt melkein 4 vuotta luottamuskertoimen käyttöönotosta pelihaun parantamiseksi. Tämän jälkeen järjestelmä on käynyt läpi useita muutoksia, pelin itsensä kanssa. Hiljattain Valve on ilmoittanut, että luottamuskerroin ei toiminut tarkoituksen mukaisesti ja että ongelma oli korjattu.

Tämä tietenkin nostatti hiukan yhteisön kulmakarvoja CS:GOn sisäisen pelihaun kärsiessä. Aiheesta oli paljon puhetta, mutta tämä on rauhoittunut. Kaiken kaikkiaan, hyvän luottamuskertoimen ylläpito on paras ratkaisu.

Lähde: AFK Gaming (2021)

Samankaltaisia

Suosituimmat