CS:GO Turnausennakko – PGL Major Stockholm (26.10 – 7.11)

Turnausennakot tuottaa Pivekunkku.comin voitollinen CSGO Vihjaaja vormulafani. Hänen ja muitten CSGO vihjeitä voit seurata Pivekunkusta. Voit myös vihjata siellä itse, kuun parhaat vihjaajat palkitaan sadoilla euroilla.

CS-karnivaali on vihdoin valmis alkamaan, kun PGL Major Stockholm -turnaus tuo päätökseen yli kahden vuoden odotuksen Major-turnauksesta. Kyseessä on vuoden suurin tapahtuma ja panokset eivät juuri suuremmat voisi olla. Major-voitto on kaikkien kilpailullisten CS-pelaajien suurin unelma, joten intohimoa, tunnetta, taistelua ja hurjia pelisuorituksia on odotettavissa seuraavan parin viikon aikana.

PGL Major Stockholm – mistä on kyse?

PGL Major Stockholm on järjestyksessään CS:GO-pelin 16. Major-turnaus, jonka järjestää PGL-organisaatio ja turnaus pelataan Ruotsin Tukholmassa aikavälillä 26.10 – 7.11. $2,000,000 palkintopotti on CS:GO-historian suurin ja turnaukseen osallistuu 24 joukkuetta ja jokaista maanosaa edustaa vähintään yksi joukkue.

Major-turnaus on jaettu kolmeen vaiheeseen. Challengers Stage -vaiheessa pelaa 16 joukkuetta, joista 8 etenee Legends Stage -vaiheeseen ja loput karsiutuvat jatkosta. Legends Stage -vaiheessa pelaa Challengers Stage -vaiheesta jatkoon päässeet 8 joukkuetta sekä 8 Legends-statuksen omaavaa joukkuetta, jotka saivat automaattisen pääsyn tähän turnauksen vaiheeseen. Legends Stage -vaiheesta 8 joukkuetta etenee pudotuspeleihin eli Champions Stage -vaiheeseen, jossa lopulta pelataan turnauksen voitosta. Formaattina toimii Challengers- ja Legends Stage -vaiheissa Swiss-systeemi. Swiss-systeemissä jatkoon pääsee kolmella voitolla ja kolmella tappiolla eliminoituu turnauksesta. Joukkueet pelaavat vain samalla rekordilla olevia joukkueita vastaan. Avausottelut pelataan Bo1-formaatilla, mutta eliminaatio-otteluissa käytetään normaalia Bo3-formaattia. Pudotuspelit eli Champions Stage -vaihe pelataan tavallisella single elimination -formaatilla, jossa kaikki pelit ratkeavat paras kolmesta -formaatilla.

Uusia tarinoita ja historian havinoita

PGL Major Stockholm on siis ensimmäinen Major-turnaus sitten StarLadder Major Berlin -turnauksen, joka pelattiin vuoden 2019 elo- ja syyskuun vaihteessa. Se kaikista suurin ja mahtavin turnaus on monen CS-pelaajan unelma ja motivaatio jatkaa pelaamista vaikeimpienkin ajanjaksojen aikana. Major-turnaukset ovat omiaan luomaan uusia menestystarinoita. Suomalaisittain hyvin muistossa on ENCE:n tuhkimotarina IEM Katowice 2019 -turnauksesta. Myös muun muassa Cloud9:n Major-voitto kotimaassaan ELEAGUE Boston Major 2018 -turnauksessa oli yksi ikimuistoisimmista tarinoista. Muitakin mieleenpainuvia hetkiä on lukematon määrä ja se vain vahvistaa sen, miksi Major-turnaukset ovat aivan omaa luokkaansa.

Mikä mahtaa olla PGL Major Stockholmin suurin tarina? Tuleeko joku altavastaajajoukkue tekemään huikean turnausrunin? Puolustaako Astralis kahden vuoden takaista Major-voittoa kaikkia todennäköisyyksiä vastaan? Nostaako maailman paras pelaaja Aleksandr ’s1mple’ Kostyliev vihdoin kauan hamuamaansa Major-pokaalia? Nähdäänkö joiltakin pelaajilta uskomattomia pelisuorituksia, joita pyöritellään uudestaan ja uudestaan highlight-videoissa? Kaikkeen tähän, ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaus muutaman viikon aikana.

Joukkue-esittelyt

Challengers Stage

Spirit (maailmanranking #20) lähtee Major-turnaukseen potentiaalisena yllättäjäehdokkaana. Joukkueella riittää pelaajamateriaali hyviin suorituksiin, mutta lupauksia herättänyt alkuvuosi on kääntynyt viime aikoina laskuun eikä Spirit ole enää päässyt maistamaan menestystä. Toisaalta Spiritin DOTA-joukkue voitti hiljattain suurena altavastaajana The International -turnauksen, joten olisiko myös CS-joukkueesta tekemään uskomatonta tuhkimotarinaa?

Astralis (#9) on CS:GO-historian menestynein joukkue ja hallitseva Major-voittaja kahden vuoden takaa, joka kuitenkin lähtee tähän Majoriin haastajana. Viime vuodet eivät ole olleet kaikkein suotuisimpia tanskalaisjätille, mutta joukkueen ydin on pysynyt kasassa ja kokemusta kokoonpanossa riittää vaikka muille jakaa. Periaatteessa Astralis voi hurmokseen päästessään onnistua Major-voittoputkeaan, mutta haaste on tällä kertaa suurempi kuin koskaan aikaisemmin.

paiN (#35) on yksi neljästä turnaukseen osallistuvasta brasilialaisjoukkueesta. Joukkue onnistui selvittämään tiensä Major-turnaukseen Pohjois-Amerikan karsinnoista ja vaikka pelaajamateriaali ei päätä huimaa, joukkueen pelaajilta varmasti nähdään tunnetta ja taistelutahtoa. Tie tullee pystyyn aikaisessa vaiheessa, mutta yksittäisissä otteluissa paiN voi olla ilkeä vastustaja.

ENCE (#11) on Major-turnauksen ainoa Suomea edustava joukkue, sillä suomalaisorganisaation kokoonpanossa pelaa Joonas ’doto’ Forss ja joukkuetta valmentaa Eetu ’sAw’ Saha. ENCE:n kannalta kuntohuippu löytyi täsmälleen oikeaan aikaan, sillä RMR-karsintaturnauksessa ENCE keräsi valtavan pistepotin etenemällä finaaliin asti. Joukkue on tällä hetkellä hyvin tasapainoinen eikä suuria heikkouksia ENCE:n pelissä ole. Missään nimessä turnauksen suurimpiin ennakkosuosikkeihin ENCE ei kuulu, mutta potentiaalia riittää vaikka pudotuspeleihin asti, joten pidämme peukut pystyssä joukkueen menestykselle!

BIG (#13) on saksalaisjoukkue, jonka nykyvirettä on vaikea tulkita. Sen jälkeen, kun Nicklas ’gade’ Gade liittyi joukkueeseen elokuussa, BIG on pelannut ailahtelevasti ja tulostaso on jäänyt hieman vaisuksi. BIG on kuitenkin tunnettu syttyvän parhaaseen iskuunsa juuri isoimmissa turnauksissa, joten joukkuetta ei parane jättää ilman menestysmahdollisuuksia.

Movistar Riders (#16) on turnauksen ainoa espanjalaisjoukkue, jolla varmasti on iso fanikanta seuraamassa mielenkiinnolla joukkueensa otteita. Syitä joukkueen seuraamiseen on, sillä Movistar Riders on päässyt viime aikoina hyvään iskuun ja vaikka sympaattinen altavastaajajoukkue joutuu taistelemaan hampaat irvessä jokaisessa ottelussa, yllätyspotentiaalia joukkueella on olemassa eikä sitä sovi kenenkään joukkueen aliarvioida.

Heroic (#5) on yksi turnauksen pelaajamateriaaliltaan taitavimmista joukkueista. Pitkään joukkuetta kalvanut ”HUNDEN-draama” on takanapäin ja nyt joukkue voi keskittyä olennaiseen. Yksilötaidon puolesta Heroic ei anna periksi juuri millekään joukkueella ja siltä löytyy ratkaisuvoimaa maailman parhaimpia joukkueita vastaan. Taivas on vain rajana, mutta myös paineen alla murtuminen on mahdollista, joten joukkueen otteita tullaan seuraamaan tarkasti läpi turnauksen.

MOUZ (#15) on todellinen villikortti Major-turnaukseen lähdettäessä. Vuoden keskivaiheilla hyviä otteita esittänyt joukkue on viime aikoina kärsinyt heikentyneestä tuloskunnosta ja oli lähellä jopa karsiutua Major-turnauksesta. Luottamus joukkueen otteisiin ei siis ole paras mahdollinen, mutta toisaalta tutkapari Robin ’ropz’ Koolin ja David ’frozen’ Cernanskyn johdattamana MOUZ voi yksittäisissä otteluissa voittaa melkein kenet tahansa.

Sharks (#58) eteni Major-turnaukseen Etelä-Amerikan karsinnoista. Brasilialaisjoukkue ei ole näin kovissa karkeloissa koskaan esiintynyt, joten Sharksille Major-turnaus on ennen kaikkea näytönpaikka. Todellisuudessa Sharks on kuitenkin valitettavasti lähtökohtaisesti yksi turnauksen heikoimmista joukkueista, eikä joukkueelta voida realistisesti odottaa ihmetekoja.

TYLOO (#64) on Aasian ainoa edustaja Majoreilla ja samalla koko Major-turnauksen heikoimman maailmanrankingin omaava joukkue. TYLOO ei ole enää lähellekään samassa yllättäjäjoukkueen asemassa kuin pari vuotta takaperin ja luultavasti tässä turnauksessa lähtö tulee nopealla aikataululla, kun joukkue on auttamattomasti muita laatujoukkueita jäljessä monella osa-alueella.

Renegades (#40) on Australian toivo tässä turnauksessa. Organisaatiolla on hyviä muistoja Major-turnauksissa menestymisestä, mutta nykyisellä kokoonpanolla kansainvälistä kokemusta on varsin rajoitettu määrä, mikä laskee joukkueen menestysmahdollisuuksia. Muutaman voiton nappaaminen on realistinen tavoite, mutta jatkoon pääseminen ensimmäisestä vaiheesta taitaa osoittautua liian kovaksi tehtäväksi.

Entropiq (#19) nousi tämän vuoden puolella lukuisten CIS-alueen joukkueiden mukana kansainväliseen tietoisuuteen. Joukkueen nuori ja suhteellisen kokematon kokoonpano on ensimmäistä kertaa mukana Majoreilla, joten ainakin nälkää varmasti riittää. Mikäli joukkue yltää parhaimpaansa tässä turnauksessa, kuudentoista parhaan joukkoon yltäminen ei ole mahdoton ajatus.

GODSENT (#23) on brasilialainen joukkue, joka on hiljalleen parantanut otteitaan ja ottanut muutamia sulkia hattuunsa pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan. Euroopassa GODSENT:in menestys on jäänyt vielä piippuun, mutta kenties Major-turnauksessa kaikki klikkaa ja joukkue pääsee esittämään parastaan. Siltikin on sanottava, että todennäköisesti GODSENT ei kovin pitkälle tässä turnauksessa tule pötkimään.

Virtus.pro (#12) on erittäin korkean taitokaton omaava joukkue, joka itse asiassa tulee Major-turnaukseen uudella kokoonpanolla, kun Sanjar ’SANJI’ Kulievin korvaa tässä turnauksessa forZe-joukkueesta tuttu pelaaja Evgeny ’FL1T’ Lebedev. Muutoksen vaikutuksia on mahdoton ennakoida, mutta joukkueella on kyllä kaikki ainekset hyvään turnaukseen, sillä Virtus.pro:n pelaajaydin on tottunut menestymään Major-turnauksissa.

Copenhagen Flames (#14) onnistui juuri Major-turnauksen alla lunastamaan lippunsa vuoden tärkeimpään turnaukseen pelaamalla RMR-karsintaturnauksessa vuoden parasta peliään. Tanskalaisjoukkue ei ole kotimaassaan suosituin tai tunnetuin joukkue, mutta kenties juuri altavastaajan asemasta Copenhagen Flames pystyy tässä turnauksessa ponnistamaan kuudentoista parhaan joukkoon, vaikka se vaatiikin joukkueelta täydellistä onnistumista.

FaZe (#8) on koko Major-turnauksen kokenein joukkue, jonka kokoonpanossa on hurja määrä kokemusta tämän kokoluokan turnauksista. FaZe ei ole enää sama pitelemätön tähtisikermä kuin pari vuotta sitten, mutta joukkueen peli-identiteetti on edelleen olemassa ja mikäli FaZe sattuu löytämään oikean pelivireen, aivan mikä tahansa on mahdollista eurooppalaiselta sekajoukkueelta.

Legends Stage

NiP (#2) on turnauksen ainoa ruotsalaisjoukkue, joka pääsee pelaamaan vuoden tärkeintä turnausta kotimaassaan ja kotiyleisön edessä, mikäli se etenee pudotuspeleihin. NiP voitti Major-turnausta edeltävän RMR-karsintaturnauksen ja joukkue lähteekin tähän turnaukseen kovassa vireessä. Kysymys kuuluukin, pystyykö NiP:n suhteellisen kokematon pelaajakokoonpano pitämään hermonsa ja nostamaan itsensä legendojen joukkoon vai tuleeko joukkueelle mahalasku juuri väärään aikaan?

FURIA (#18) on ainutlaatuisella pelityylillä pelaava brasilialaisjoukkue, jonka pelit ovat aina täynnä räjähtäviä ja välillä jopa hullunkurisia yksilösuorituksia. Muutamia kokoonpanomuutoksia vuoden aikana läpi käynyt joukkue on kuitenkin musta hevonen tässä turnauksessa, koska pelaajamateriaalinsa puolesta FURIA:lla ei tasoitusta juuri anna ja hyvänä päivänä joukkue on äärimmäisen ilkeä vastustaja kenelle tahansa.

Natus Vincere (#1) on tämän Major-turnauksen selkeähkö ennakkosuosikki ja siitä on vaikea olla eri mieltä. NaVi on nimittäin hallinnut tämän vuoden turnauksia ja löytänyt vihdoin oikean tasapainon, jolla menestystä on tullut turnauksesta toiseen. Aleksandr ’s1mple’ Kostyliev on maailman paras pelaaja ja häneltä puuttuu palkintokaapistaan enää Major-voitto, jota hän on jo useita vuosia yrittänyt hankkia. Nyt s1mple:llä ja NaVi:lla on elämänsä mahdollisuus tehdä tästä unelmasta totta.

Vitality (#3) on potentiaalinen mestariehdokas ja se on viime aikoina pelannut todella hienosti. Mathieu ’ZywOo’ Herbaut luo uskomattomilla peliesityksillään edellytykset ranskalaisjoukkueen menestykselle, mutta krediittiä tulee antaa myös muulle joukkueelle, jotka ovat syystauon jälkeen nostaneet joukkueen takaisin kansainväliseen eliittiin. Ainekset menestykseen on olemassa ja nähtäväksi jää, muodostuuko aineksista Mestaruus-niminen keitos.

Liquid (#10) on Pohjois-Amerikan suurin ja käytännössä ainoa toivo, mikä on joukkueelle tuttu asetelma useiden vuosienkin takaa. Nyky-Liquid on identiteetiltään hieman erilainen joukkue kuin takavuosien tähtijoukkueet, mutta edelleen joukkueella on menestysmahdollisuudet olemassa. Liquidin menestys riippuu paljolti itseluottamuksen ja tietynlaisen röyhkeyden löytämisestä, mitä ei ainakaan auta se asia, että joukkueen valmentaja Eric ’adreN’ Hoag ei pysty turnaukseen osallistumaan. Pudotuspelit ovat saavutettavissa, mutta se vaatii onnistumisia edellä mainituissa asioissa.

Gambit (#4) on tämän vuoden sensaatiojoukkue, joka nousi raketin lailla hetkellisesti maailman ykkösjoukkueeksi huikealla menestyksellään. Todella nuori ja kokematon joukkue on moneen kertaan osoittanut ennennäkemätöntä kypsyyttä ja paineensietokykyä tiukoissa tilanteissa, mutta ainoastaan Abay ’Hobbit’ Khasenov on aikaisemmin yleisön edessä päässyt pelaamaan. Gambit:illa on kaikki perusasiat kunnossa ja Major-voitto ei ole kaukainen tavoite, mutta vielä kertaalleen Gambit-pelaajien tulee tehdä kasvutarina kaikista kovimman painekattilan edessä.

G2 (#7) on isoin odotuksin rakennettu joukkue, jonka alkuvuosi näytti oikein lupaavalta ja tulokset olivat nousussa, kunnes syystauko iski G2:seen rajusti. Viime aikoina joukkue ei nimittäin ole päässyt lähellekään huikeaa potentiaaliaan ja ainoastaan tähtipelaaja Nikola ’NiKo’ Kovac on pelannut tasollaan. G2 onkin yksi arvaamattomimpia joukkueita tässä turnauksessa, sillä kaikki on mahdollista maan ja taivaan välillä.

Evil Geniuses (#36) on tänä vuonna läpikäynyt lukuisia kokoonpanomuutoksia, mikä on väistämättä näkynyt joukkueen heikentyneissä tuloksissa. Joukkue pääsi automaattisesti Major-turnauksen tähän vaiheeseen Pohjois-Amerikan karsinnoista ehkä hieman väärin perustein, mutta eipä siitä Evil Geniusesia voida syyttää. Joukkue on kuitenkin rämpinyt viime aikoina sen verran pahasti, että luotto joukkueen menestykseen on vähäinen ja todennäköisesti pudotuspelit jäävät haaveeksi.

Tuhti turnausvetopaketti!

Major-turnaukseen löytyy valtava kohdevalikoima, joista parhaat on napattu tähän turnausvetopakettiin. Nämä, ja kaikki muut kohteet löytyvät perusteluineen Pivekunkusta.

(Kertoimet voivat muuttua julkaisuhetkestä).

Highest ADR

YEKINDAR (vs Twistzz) | 1.66 | bet365

– Tässä kohteessa vastakkain ovat Virtus.pro-pelaaja Mareks ’YEKINDAR’ Galinskis ja FaZe-pelaaja Russel ’Twistzz’ Van Dulken. YEKINDAR on online-aikakaudella noussut tähtipelaajaksi omassa joukkueessaan. Hänet tunnetaan loistavista mekaanisista taidoistaan sekä äärimmäisen aggressiivisesta pelityylistä. Twistzz on myös yksi maailman taitavimmista pelaajista ja on omassa joukkueessaan tähtipelaaja, mutta hieman passiivisemmassa roolissa.

– ADR-tilastossa mitataan pelaajan aiheuttamaa vahinkoa vastustajiin. YEKINDAR on yksi tämän tilaston kärkinimiä jopa maailman parhaimpiin pelaajiin nähden ja tämä johtuu juurikin siitä, että hän ottaa kontaktia vastustajiin lähes jokaisella kierroksella entry-pelaajan roolissaan ja Virtus.pro:n koostumus antaa hänelle avaimet pelata hänen vahvuuksillaan. Twistzz voi parhaimmillaan tuhota vastustajan joukkueen yksinään passiivisessa roolissakin, mutta hänelle tulee roolinsa myötä ajoittain pelejä, jossa FaZe:n muut tähtipelaajat rohmuavat tilastoja ja sitä myöten ADR-tilasto ei ole Twistzz:ille paras mahdollinen.

– Edellä mainittuihin pelillisiin näkemyksiin nähden ei ole lainkaan yllätys, että YEKINDAR on ADR-tilastossa ylivoimaisesti Twistzziä edellä. Kolmelta edelliseltä kuukaudelta YEKINDAR:in ADR-tilasto on hurja 89.2, kun Twistzzin vastaava tilasto näyttää lukemaa 74.2. Samat tilastot pidemmältä aikaväliltä kurovat eroa umpeen, mutta silti on päivänselvää, että YEKINDAR on tähän kohteeseen selvä ennakkosuosikki. Bo1-otteluihin painottava turnaus luo tilastoihin varianssia, mutta silti tämä kohde ansaitsee mielestäni maksimipanostuksen.

Challengers Stage | Pelatuin kartta

Nuke | 2.20 | Betway

– Tässä kohteessa veikataan Challengers Stage -vaiheen vähiten pelattua karttaa. Tätä vasten hieman taustatietoa: CS:GO:n kilpailullisessa karttavalikoimassa on 7 karttaa – Dust2, Mirage, Inferno, Nuke, Overpass, Vertigo ja Ancient. Otteluissa pelattavat kartat määritellään ennen ottelun alkua karttavetossa. Bo1-otteluissa ja Bo3-otteluissa on eri karttavetoformaatit, jotka vaikuttavat pelattaviin karttoihin. Challengers Stage on siis Major-turnauksen ensimmäinen osa aikavälillä 26.10 – 29.10, joten tähän kohteeseen lasketaan vaan kyseisessä vaiheessa pelatut kartat, joita tulee olemaan noin 50-60.

– Dust2 on kenties CS:GO-pelin tunnetuin kartta, joka on ollut mukana eri peliversioissa jo vuosikymmenien ajan. Karttaan tuli kuitenkin pitkästä aikaa tuntuva muutos vajaa kuukausi sitten, kun pelitekijä Valve muutti kartalle tyypillisiä aspekteja. Tämä muutos loi karttaan uuden metan ja tämä tarkoitti sitä, että Major-turnausta edeltävissä RMR-karsintaturnauksissa Dust2:ta pelattiin todella vähän, koska joukkueet eivät halunneet ottaa riskiä uudistuneen Dust2:n kanssa.

– Kun kysytään Challengers Stage -vaiheen vähiten pelattua karttaa, muutama kartta voidaan kohtalaisen turvallisesti ottaa pois laskuista. Inferno, Mirage ja Nuke ovat kaikki karttoja, joita pelataan turnauksesta toiseen ahkerasti, joten olisi erittäin epätodennäköistä, että jokin näistä kartoista voittaisi tämän kohteen. Näin ollen todennäköisimmät ehdokkaat vähiten pelatuksi kartaksi ovat Dust2, Ancient, Vertigo ja Overpass. Seuraavaksi vähän näkemyksiä ja olettamuksia, joiden perusteella Dust2 valitaan tähän kohteeksi.

– Dust2 on Challengers Stage -vaiheessa pelaavista joukkueista eniten bannattu kartta, sillä Movistar Riders, Heroic ja Copenhagen Flames lähtökohtaisesti jokainen poistaa karttavetossa kartan heti kättelyssä. Samaan hengenvetoon voidaan todeta, että Dust2 on harvoille joukkueille ensisijainen tai toissijainen karttavalinta. BIG, Spirit ja FaZe ovat joukkueita, jotka saattavat Dust2:n valita pelattavaksi kartakseen, mutta tämäkään ei ole aina varmaa. Muilla kartoilla on omat vahvuudet ja heikkoutensa ja kenties juuri uusin karttatulokas eli Ancient tulee olemaan Dust2:n pahin kilpakumppani vähiten pelatun kartan tittelistä.

– On aivan mahdollista, että Challengers Stage -vaiheeseen osallistuvat joukkueet ovat Major-turnaukseen kehittäneet uusia taktiikoita Dust2:een ja ovat siten valmiimpia pelaamaan karttaa, mutta mikäli IEM Fall RMR -turnauksista nähty trendi jatkuu, Dust2 on mielestäni lievä ennakkosuosikki olemaan vähiten pelattu kartta. Mikään pomminvarma kohde tämä ei ole, joten jätetään panostus pieneksi, mutta tällä kertoimella voidaan tätä kohdetta hyvillä mielin kokeilla.

Challengers Stage | Highest HLTV Rating – Player vs Player

felps (vs chopper) | 1.80 | Betway

– Tässä kohteessa vastakkain ovat Spirit-pelaaja Leonid ’chopper’ Vishnyakov ja GODSENT-pelaaja João ’felps’ Vasconcellos. chopper on ikäisekseen varsin kokenut ja tunnettu nimi näissä karkeloissa, mutta hän ei kuulu nykyään tilastollisesti parhaimpiin pelaajiin. felps puolestaan on ollut pitkään mukana brasilialaisissa joukkueissa vaihtelevalla menestyksellä, mutta on päässyt nykyisessä joukkueessaan hyvään iskuun.

– HLTV Rating on tilasto, joka on kaikista yleisin mittari pelaajan suoritusten tilastolliseen vertailuun. Mitä paremmin pelaaja suorituu, sitä korkeampi HLTV Rating. Mielestäni tämä asetelma chopperin ja felpsin välillä on todella omituinen. chopper on omassa joukkueessaan IGL-pelaaja ja vaikka hänellä on potentiaalia yksittäisiin huippuotteluihin, hän kuuluu usein joukkueessaan tilastollisesti heikoimmin suorittaviin pelaajiin. felps on täysin päinvastainen tapaus, sillä hän on GODSENT:in joukkueessa tähtipelaajan asemassa ja hänellä on siten hyvät roolit käytössään. felps on joukkueessaan yksi parhaimpia ellei jopa paras pelaaja lähes poikkeuksetta.

– Kuten yllä olevista pointeista voi päätellä, chopperin ja felpsin välillä on iso kuilu HLTV Rating -tilastossa. Tästä huolimatta suorastaan yllätyin, kun tarkastelin tilastoja, sillä ero on jopa oletettua suurempi. chopperin HLTV Rating viimeiseltä kolmelta kuukaudelta on vaivainen 0.90. felpsin vastaava tilasto on peräti 1.22, eli hirmuinen ero herrojen välillä on. Toki pitää ottaa huomioon se, että chopper on pelannut enimmäkseen tasokkaita CIS-joukkueita ja eurooppalaisia joukkueita vastaan, kun taas felps on enimmäkseen kerryttänyt tilastojaan heikkoja Amerikan joukkueita vastaan. Silti on mielestäni täysin selvää, että felps on tämän kohteen ennakkosuosikki. Ainoa syy, miksi tätä kohdetta ei maksimipanostuksella lyödä on se tosiasia, että tämä kohde käsittää vain Challengers Stage -vaiheen, jossa pelattavia karttoja on vähän ja varianssin vaikutus on normaalia suurempi.

Challengers Stage | BIG Pelaajaspesiaalit – Pelaaja, jolla on korkein keskimääräinen damage per kierros

tabseN | 1.95 | Betway

– Tässä kohteessa veikataan sitä, kenellä BIG-joukkueen pelaajalla on Challengers Stage -vaiheen korkein keskimääräinen damage per kierros eli ADR-tilasto. BIG:n joukkueessa pelaavat tabseN, tiziaN, syrsoN, gade ja k1to.

Johannes ’tabseN’ Wodarz on joukkueensa kokein ja menestynein pelaaja, joka otti viime vuoden puolella lisäksi IGL-pelaajan eli pelin sisäisen johtajan roolin itselleen. Vaikka BIG:n menestys on jäänyt jotakuinkin vaisuksi viime aikoina, tabseN on omilla yksilösuorituksillaan pitänyt lippua korkealla ja ajoittain jopa loistanut. Turkkilaispelaaja XANTARES:in lähdettyä joukkueesta tabseN on ottanut aggressiivempaa roolia joukkueessaan, mikä on johtanut parantuneisiin tilastoihin.

– Viimeiseltä kolmelta kuukaudelta tabseN:in ADR-tilasto on lukemissa 84.3. Lähin haastaja samalla aikavälillä joukkueen sisällä on AWP-pelaaja syrsoN ADR-lukemalla 68.6, mikä kertoo kaiken olennaisen siitä, kuinka suvereeni tabseN on ollut verrattuna joukkuetovereihinsa nähden. Lyhyen Challangers Stage -vaiheen luonne tarkoittaa sitä, että joku yksittäinen BIG-pelaaja voi yllättää yksilösuorituksillaan, mutta on hyvin todennäköistä, että tabsen pitää valtikan itsellään ADR-tilaston osalta.

Challengers Stage | Virtus.pro Pelaajaspesiaalit – Pelaaja, jolla on vähiten kuolemia per kierros

Jame | 1.55 | Betway

– Tässä kohteessa veikataan sitä, kenellä Virtus.pro-joukkueen pelaajalla on Challengers Stage -vaiheen vähiten kuolemia per kierros eli pienin DPR-lukema. Virtus.pro:n joukkueessa pelaavat buster, FL1T, qikert, Jame ja YEKINDAR.

Dzhami ’Jame’ Ali on yksi CS-maailman tunnetuimpia pelaajia, mutta ehkä vääristä syistä. Jame on nimittäin todella taitava AWP-pelaaja, mutta hän on ajautunut jonkinlaiseksi meemipelaajaksi passiivisen pelityylinsä ja kroonisen säästämistarpeensa vuoksi. Jame on joukkueensa IGL eli joukkueen sisäinen pelin johtaja ja hänen johtamanaan Virtus.pro on yksi hitaimmista joukkueista, mikä johtaa siihen, että kierrosten loppupuolella asioiden mennessä väärin Jame tulee hyvin todennäköisesti säästämään asettaan ja välttämään kuolemia. Tätä ilmiötä kutsutaan tuttavallisesti ”Jame Time”:ksi, sillä se on niin säännöllistä.

– Kenellekään ei tule yllätyksenä, että Jame:lla on joukkueessaan ylivoimaisesti pienin DPR-lukema, mikä on kolmelta edelliseltä kuukaudelta vain 0.49, mikä on lähes takuuvarmasti kaikkein pienin DPR-lukema tähän turnaukseen osallistuvista pelaajista. Muista Virtus.pro-pelaajista qikert:illä on toiseksi pienin DPR-tilasto lukemassa 0.63. Keskiarvojen ero on käsittämättömän suuri, muttei lainkaan yllättävä siihen nähden, kuinka Virtus.pro ja Jame peliään toteuttaa. Vaikka Virtus.pro saa Major-turnaukseen uuden pelaajan eli FL1T:n, se ei muuta asetelmaa tässä tilastossa vaan Jame tulee tämän tilaston voittamaan ilman valtavaa pelillistä muutosta.

Challengers Stage | Natus Vincere Pelaajaspesiaalit – Pelaaja, jolla on korkein headshot-osumaprosentti

B1T | 1.95 | Betway

– Tässä kohteessa veikataan sitä, kenellä Natus Vincere-joukkueen pelaajalla on PGL Major Stockholm -turnauksen korkein headshot-osumaprosentti eli HS%-lukema. Natus Vinceren joukkueessa pelaavat s1mple, electronic, Boombl4, Perfecto ja B1T.

Valeriy ’B1T’ Vakhovskiy on vasta 18-vuotias superlupaus Ukrainasta, joka on esittänyt tänä vuonna erittäin kypsiä otteita maailman parhaassa joukkueessa. Tilastollisesti B1T kuuluu jo nyt joukkueessaan tärkeisiin roolipelaajiin ja nyt kyseessä on herran ensimmäinen Major-turnaus. B1T:llä on monia vahvuuksia, mutta erityisesti hänet tunnetaan pääosumatarkkuudestaan, jossa hän kuuluu aivan maailman parhaimpien pelaajien joukkoon.

– B1T:n HS%-tilasto on edelliseltä kolmelta kuukaudelta on erittäin korkea 64.9%. Toiseksi paras NaVi-pelaaja, Perfecto, on lukemissa 49.3%. On lähestulkoon ennennäkemätöntä nähdä näin valtava kuilu parhaan ja toiseksi parhaan pelaajan välillä missään tilastossa ja sanomattakin on selvää, että B1T on tässä kohteessa ylivoimainen ennakkosuosikki tähän turnaukseen ja maksimipanostus näkee päivänvalon.

Samankaltaisia

Suosituimmat