Mitä ihmettä tapahtui HUNDENille? Nyt puhuvat Heroicin pelaajat

Entinen tähtivalmentaja Nicolai ”HUNDEN” Petersen kärähti viime syksynä kuuluisan valmentajabugin käytöstä. Siitä saakka suunta on ollut vain alaspäin.

Paljastuneen bugin avulla joukkueiden valmentajat pystyivät kesken ottelun näkemään satunnaisesti minkä tahansa paikan pelattavalta kartalta. Tätä hyödynnettiin oman joukkueen eduksi.

30-vuotias Petersen sai heti rikkeestään toimitsijakiellon, jonka kesto oli noin kahdeksan kuukautta. Keväällä 2021 hän palasi Heroicin valmentajaksi, mutta juuri ennen IEM Cologne -turnauksen alkua joukkue ilmoitti, että Petersen ei tule osallistumaan turnaukseen.

Pelitaktiikoista oikeusjuttuun

Huhut alkoivat levitä. Niiden mukaan Petersen oli jakanut Heroicin yksityisiä pelitaktiikoita toiselle turnauksessa pelanneelle joukkueelle.

Tämä joukkue oli myöskin tanskalainen Astralis, jonka kanssa Petersen kävi keskusteluja joukkueen uudeksi päävalmentajaksi ryhtymisestä.

Petersen itse kiisti Twitterissä huhut, joiden mukaan hän olisi jakanut joukkueen taktiikkoja ulkopuolisille. Sen sijaan hän myönsi, että oli jakanut tietoa siitä, miten valmistautua muiden joukkueiden taktiikoita vastaa.

Esports Integrity Coalition (ESIC) aloitti tapauksen tutkinnan, ja Heroic pisti vireille oikeusjutun sopimuksen rikkomisen vuoksi. Tutkinta päättyi lopulta Petersenin kahden vuoden toimintakieltoon.

Heroic tiesi bugin käytöstä

Tanskalaisen TV2:n haastattelussa Petersen väittää, että olisi halunnut lähteä Heroicista, mutta organisaatio hylkäsi hänen lukuisat eropyyntönsä. Lopulta Petersen päätyi irrottautumaan tilanteesta estämällä Heroicin pääsyn anti-strat-taktiikoita sisältävään Google Drive -kansioon ja jakamalla tämän kansion Astraliksen työntekijän kanssa. Työntekijä ei kuitenkaan ollut kajonnut materiaaleihin.

Petersen myös vahvisti muutaman Heroicin pelaajan tienneen hänen käyttävän valmentajabugia.

Heroic julkaisi toissapäivänä videon, jossa joukkue kertoo oman versionsa tapahtuneesta.

– Me kerroimme mielipiteemme siitä, että tätä bugia ei missään tilanteessa tulisi käyttää. Se on typerää. Luotimme siihen, että hän ei tekisi niin uudelleen. [–] Todellisuudessa meidän olisi pitänyt pitää palaveri ja kysyä, että mitä v***ua tässä oikeasti on meneillään.

Katso video tästä:

Kahden vuoden toimitsijakielto oli luultavasti naula arkkuun Petersenin Counter-Strike-uralla. Hän on sanonut, että pelillä ei ole enää mitää annettavaa hänelle.

Kuvalähde: DreamHack / Stephanie Lindgren

Samankaltaisia

Suosituimmat