Kommentti: HAVU:n välietappi lähestyy – tarvitaanko muutoksia?

Suomen sympaattisin joukkue on pelannut nykyisellä rosterillaan neljän ja puolen kuukauden ajan. Tässä ajassa HAVU on ehtinyt nousta uudella miehityksellä HLTV rankingissa jopa sijalle 14. asti. Tähän saavutukseen voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Kuitenkin, HAVU:n päästyä top 20 joukkueiden joukkoon, on lähes pystysuora sijoituskehitys laskenut luonnollisesti kovempien vastustajien toimesta loivaan nousuun. Viimeisen kuukauden aikana sijoituskehitys on kääntynyt laskuun, ja HAVU on tippunut niukasti pois top 20 joukkueiden joukosta sijalle 21.

Mistä havun hyytyminen johtuu?

HAVU:n takuuvarmat suorittajat Jani ”Aerial” Jussila ja Sami ”xseveN” Laasanen ovat lunastaneet odotukset joukkueen kantavina voimina. Myös Olli ”sLowi” Pitkänen ja Lasse ”ZOREE” Uronen ovat kompanneet erinomaisesti tähtikaksikon dominointia, joista ZOREE itse asiassa niin hyvin, että omaa koko joukkueen toiseksi parhaan HLTV ratingin 1.15 heti Aerialin 1.18 jälkeen.

Sen sijaan, vähäisillä odotuksilla joukkueeseen liittynyt Jemi ”Jemi” Mäkinen ei ole löytänyt vielä omaa tasoaan. HLTV rating kertoo heikohkoa 0.96 lukemaa kaikkia joukkueita vastaan, ja karua 0.82 lukemaa pelkästään top 20 joukkueita vastaan.

Jemin pelaamista katsellessa näkee, että Jemi yrittää parhaalla mahdollisella tavalla hoitaa oman roolinsa, ja väläytteleekin satunnaisesti hyvillä pelityksillään. Kuitenkin, pelaamisesta paistaa kokemattomuus tosipeleistä. Hätäisiä ratkaisuja, huonoja sijottautumisia ja hitautta reagoinneissa – kaikki korjattavia ongelmia.

Mitä HAVU:n pitäisi tehdä?

Yksinkertaisesti, ei vielä mitään. Voittavaa joukkuetta ei kannata hajoittaa – tästä on nähty surullisen kuuluisa esimerkki SuomiCS-skenessäkin. Neljä ja puoli kuukautta on suhteellisen lyhyt aika, jonka pohjalta ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä. Tässä ajassa kuitenkin näkee, mitkä asiat jarruttavat joukkueen kehittymistä seuraavalla tasolle, ja niihin on mahdollista tehdä korjausliikkeitä joukkueen toimesta, kuten roolimuutoksia.

Nyt meneillään oleva pidempi tauko pelaamisesta tuli juuri sopivaan paikkaan HAVU:lle. Tänä aikana joukkue saa hyviä harjoituksia ja bootcamppeja alle, jotka varmasti vähentävät virheiden määrää taas tosipelien alkaessa. Tauko mahdollistaa myös mielen virkistämistä ja itseluottamuksen haalimista takaisin. Kun joukkueen kaikilla pelaajilla on riittävästi itseluottamusta ja yhteisiä harjoituksia takana, en näe mitään estettä HAVU:n nousulle maailman top 10 joukkueiden joukkoon.

Joukkueen fanina olen kuudes pelaaja rosterissa, vaikka en ota yhtään fragia servulla. Roolini on pitää huolta, että servulla suorittajilla on minun tuki takana, josta he saavat itseluottamusta. Näin voin fanina vaikuttaa joukkueen suoriutumiseen! Jätetään turha mollaaminen pois Twitch-chatissa, mitä näkee valitettavan paljon.

[Artikkelikuvan lähde: havu.gg]

Samankaltaisia

Suosituimmat