IS: kennyS on epäiltynä veronkierrosta

Ranskalaista Kenny ”kennyS” Schrubia epäillään veronkierrosta vuosina 2016–2018. Aiheesta uutisoi alun perin ranskalainen VaKarM.

Tapaukseen liittyy Schrubin vuonna 2015 Irlantiin perustama yritys, jolla ei ole liiketoimintaa maassa. Viranomaisten mukaan tätä yritystä johdetaan todisteiden perusteella Ranskasta, eli yrityksen pitäisi maksaa veroja Ranskan säännöksien mukaisesti.

Huippuaikoinaan Schrub on laskuttanut silloiselta organisaatioltaan G2 Esportsilta jopa satojatuhansia euroja vuodessa. Schrubin epäillään jättäneen maksamatta veroja Ranskaan myös kuusinumeroisten summien verran, koska Irlannin yritysveroprosentti on vain 12,5 prosenttia, kun taas ranskassa se on 28 prosenttia.

Ranskalaislehti tavoitti kennyS:n agentin

Schrubin veli ja agentti Cyril Michel kommentoi asiaa tapauksesta uutisoineelle ranskalaislehdelle. Hänen mukaansa yritys perustettiin Irlantiin, koska heillä on siellä sukua. Schrub ei ole myöskään asunut tutkittavina vuosina Ranskassa, joten hän on Michelin mukaan maksanut veroja asuinmaihinsa.

Marraskuussa 2019 viranomaiset suorittivat kotietsinnän Schrubin kotiin. Schrub ja hänen managerinsa valittivat tapauksesta oikeudelle, mutta valitus hylättiin, jotta mahdollisia löytöjä voidaan käyttää myöhemmin todisteena.

Koko tapauksen käsittely on edelleen kesken.

Kuvalähde: Beyond the Summit

Samankaltaisia

Suosituimmat