Elektroninen urheilu on mullistanut sekä videopelaamisen että urheilun maailman

Elektroninen urheilu eli eSports on noussut vuosien saatossa koko ajan suositummaksi ja puhutummaksi lajiksi. Se kiinnostaa nykyään hyvin monia ihmisiä, mikä ei ole ollenkaan yllättävää. Se tarjoaa uskomattoman paljon jännitystä katsojille, ja elektronisen urheilun valikoima on kasvanut suureksi ja monipuoliseksi, tarjoten aivan jokaiselle jotakin.

Kaiken kaikkiaan, se on vaikuttanut hyvin suurella tavalla sekä urheiluun että video pelaamiseen vuosien saatossa. Mutta miten tämä vaikutus on oikein näkynyt? Tämä artikkeli vastaa juuri tähän kysymykseen.

Asenne elektronista urheilua kohtaan on muuttunut huomattavasti

Nykypäivänä on jopa hankala ajatella, että vain muutama vuosi sitten oli monia ihmisiä, jotka eivät pitäneet elektronista urheilua urheiluna ollenkaan. Kuten varmasti tiedät, tämä ei ole nykyään tilanne ollenkaan, vaan asenteet lajia kohtaan ovat muuttuneet hyvin paljon. Vaikka elektroniseen urheiluun ei kuulu samanlaista fyysistä osuutta kuin perinteiseen urheiluun, se kattaa silti pohjimmaiset vaatimukset urheilusta.

Tähän asenteen muutokseen on vaikuttanut myös hyvin suuresti eSports vedonlyönnin suosio. Kun elektroninen urheilu on lisätty kohteiden valikoimaan yhtenä mahdollisuutena, tietenkin yhä useammat ihmiset ovat löytäneet sen. Sitä kautta elektroninen urheilu ja siitä vedonlyönti ovat nousseet yhtä aikaa suosiossa ylemmäs.

Jos olet kiinnostunut eSports vedonlyönnistä verkossa, voit valita hyvin monien eri sivustojen välillä. Esimerkiksi uusi vaihtoehto Powbet, joka on arvosteltu tällä sivulla, on yksi suosituista mahdollisuuksista  verkossa pelaamiseen. On suositeltavaa käyttää hetki aikaa sivuston valintaan, jotta voit olla varma sen sopivuudesta juuri sinulle.

Nyt elektronisesta urheilusta järjestetään jättimäisiä otteluita

Koska asenne elektronista urheilua kohtaan on muuttunut niin huomattavasti, tietenkin siitä järjestetään koko ajan enemmän erilaisia turnauksia ja otteluita. Tähän kuuluu sekä pienemmät maiden sisäiset ottelut kuten myös jättimäiset monien maiden väliset turnaukset kuten The International. Nämä ottelut keräävät nykyään aivan uskomattoman paljon katsojia. Tämän takia otteluita pelataan, vaikka katsojat eivät voisi nähdä otteluita livenä kuten The International 2021 kilpailussa tapahtui.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että katsojat eivät voisi katsoa ollenkaan jännittävää ottelua. He eivät ehkä pääse katsomaan lajia paikan päällä, mutta ottelut voidaan nähdä kokonaisuudessaan verkon kautta. Siten elektronisen urheilun fanit pääsevät silti katsomaan otteluita, oli tilanne mikä tahansa.

eSports joukkueita seurataan hyvin paljon

Tietenkin erilaisten otteluiden seuraamisen suosion noustessa, myös eri joukkueita seurataan koko ajan enemmän.  Tämän lisäksi jopa yksittäisiä pelaajia seurataan aivan samalla tavalla kuten perinteisen urheilun ammattipelaajia seurattaisiin.


Tämä on kasvanut erityiseen suosioon Suomessa. Tämä johtuu siitä, että Suomessa on monia kovantason pelaajia kuten Aleksi “allu” Jalli ja Tuomas “saddyx” Louhimaa. Suomessa elektronisen urheilun tähtiä seurataan oikeastaan yhtä innokkaasti kuin muita kotimaisia urheilustaroja, mikä ei ole ollenkaan yllättävää pelaamisen tason takia.

Elektronisesta urheilusta on nykyään monia eri vaihtoehtoja

Kaiken kaikkiaan elektroninen urheilu on auttanut muuttamaan kokonaisuudessaan sen, mitä pidetään urheiluna. Siitä syystä se on myös avannut ovia monille, jotka haluavat tehdä pelaamisesta ammattinsa, ja kisata kovalla ammattitasolla.

Kaiken tämän lisäksi elektroninen urheilu tarjoaa myös lukemattomasti eri vaihtoehtoja, mikä tekee siitä soveltuvan vaihtoehdon monelle. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että hyvin monista peleistä voidaan kisata ammattitasolla. Siten kaikenlaisten pelien fanit voivat löytää heille mieluista seurattavaa elektronisen urheilun kategoriasta.

Tämä tulee varmasti myös vain kasvamaan entisestään tulevaisuudessa, ja siten elektronisen urheilun tarjoamat mahdollisuudet tulevat myös vain monipuolistumaan. Ei ole ihme, että se on vaikuttanut niin paljon sekä urheilun että videopelaamisen maailmaan.

Samankaltaisia

Suosituimmat