CS:GO skinien kulumaopas – Kaikki float-arvosta ja kulumaluokasta

CS:GO-skinit ovat kalleimpia esineitä mitä pelaaja voi omistaa pelissä. Ne julkistettiin vuonna 2013 Arms Deal-päivityksen kanssa. Tämä oli valtava kohta CS:GOn historiassa, joka on muuttanut peliä tähän päivään saakka. Valve ei ainoastaan julkaissut yli 100 skiniä päivityksen kanssa vaan avasi myös Steam Workshopin, tuoden yhteisöä lähemmäksi toisiaan kuin koskaan ennen. Se on osoittautunut onnistuneeksi liiketoimintamalliksi kehittäjille ja toiminut positiivisella tavalla isona osana yhteisöä.

CS:GOn skinit eivät kuitenkaan ole normaaleja pelin sisäisiä esineitä. Niissä on monia tasoja, jotka määrittävät niiden hinnan, laadun, ulkonäön ja muita ominaisuuksia. Yksi näistä ominaisuuksista on skinien kulutustaso, joka suoraan määrittää miltä skini näyttää pelaajille.

Käydään läpi yksityiskohtaisesti eroja näiden kulutustasojen välillä, kuinka ne vaikuttavat skinin hintaan ja kuinka skinin ulkonäkö muuttuu kulutustasojen välillä eri esineissä.

CS:GO Skinien kulutustasot – Kokonaisvaltainen opas

Skinit eivät ole vain kosmeettisia esineitä, ne ovat paljon muutakin. Valve on onnistuneesti luonut kestävän ja yksityiskohtaisen ekosysteemin näiden pelinsisäisten esineiden avulla sisällyttäen käyttäjät, sisällön luojat ja pelin kehittäjät. Skinejä on mahdollista saada monella eri tapaa;

  • Suoraan ostamalla Steamin Yhteisön Kauppapaikalta.
  • Saamalla satunnainen skini droppina ottelun jälkeen tai tason noustessa.
  • Voit myös ostaa laatikon ja toivoa onneasi skinien kanssa. Vaikka se on harvinaista, laatikosta on mahdollista avata puukko tai hanskat tällä tavalla, maksaen niistä pienen hinnan.
  • Vaihtaminen pelaajien kesken on myös mahdollisuus, mutta ole varma, että tunnet tai että voit luottaa toiseen pelaajaan. Älä vaihda tuntemattomien kanssa.

Mikä on CS:GO-skinien kuluma?

Kuten nimi osoittaa, skinien kuluma vaikuttaa sen ulkonäköön ja ”kuntoon” pelissä. Tämä auttaa kertomaan skinin float-arvon, joka taas vaikuttaa skinin hintaan.

Skin Wear Levels

Mikä on float-arvo?

CS:GOssa jokaisella aseella on oma kulumaluokkansa, jota mitataan float-arvolla. Tämä vaihtelee 0 ja 1 välillä, jossa 0 edustaa täydellistä, virheetöntä skiniä ja 1 edustaa loppuun kulutettua, kärsinyttä skiniä.

Skinin float on määritelty CS:GOn toimesta, kun skini dropataan tai avataan laatikosta. Nämä arvot ovat lopullisia eivätkä muutu koskaan. Vaikka skiniä käyttäisi vuosia, se ei muutu mihinkään.

Kun float-arvo nousee ja skinin ulkonäkö kärsii, tämä reaktio on erilainen jokaisessa aseessa. Ero voi olla värin muutos, tekstuurin kärsiminen, tahrat aseessa tai muu vastaava.

Float Value Difference - Factory New vs Battle-Scarred

Kuinka skinin kuluminen vaikuttaa sen hintaan?

Skinin laatu määräytyy suoraan sen kulumaluokan mukaan. Tämä on yksi pääasioista, jotka vaikuttavat CS:GO-skinin hintaan. Yleinen sääntö skinien kanssa on se, että mitä alhaisempi float-arvo, sitä kalliimpi se on. Sama toimii myös toisinpäin eli korkea float-arvo yleisesti johtaa halvempaan hintaan.

Tähän sääntöön on poikkeuksia aseiden kanssa, jotka jotenkin näyttävät paremmalta tai miellyttävämmältä niiden kuluessa. Tällöin ”huonommat” skinit ovat kalliimpia. CS:GO ei kuitenkaan paljasta float-arvoa suoraan vaan jakaa aseet eri kulumaluokkiin:

Suoraan tehtaalta (Factory New): Float-arvo 0.00–0.07

Tämä on paras mahdollinen taso, minkä aseeseen voi saada. Se on usein täydellisessä kunnossa pieniä ruhjeita, tai muita pelissä huomaamattomia jälkiä lukuun ottamatta.

Vähän käytetty (Minimal Wear): Float-arvo 0.07–0.15

Nämä skinit ovat vähän kuluneita. Jäljet ovat melkein huomaamattomia, joka saa nämä skinit näyttämään tosi hyvältä suurimmassa osassa tapauksia. Tämä luokka on vielä hiukan kallis, mutta suurin osa pelaajista yrittää usein ostaa lempiskininsä tässä kuntoluokassa.

Kentällä kokeiltu (Field Tested): Float-arvo 0.15–0.38

Tässä luokassa vahinko skinissä alkaa näkyä. Riippuen skinistä se voi ilmetä värierona, ruosteena, naarmuina ja muuna samantapaisena vahinkona. Näitä skinejä on saatavilla runsaasti ja pelaajat pystyvät yleensä ostamaan ne hyvään hintaan

Aikansa elänyt (Well-Worn): Float-arvo 0.38–0.45

Tästä alkaen skinit alkavat näyttämään vähän erilaiselta ja niiden kuluminen on selkeästi nähtävissä. Tämän luokan skinejä saa usein satunnaisina droppeina otteluiden jälkeen. Vaikka tämän luokan skinit ovat korkealla float-arvossa, joidenkin aseiden luokat eivät eroa toisistaan suuresti ja ovat ostamisen arvoisia.

Reissussa rähjääntynyt (Battle-Scarred): 0.45–1

Tämä on huonoin mahdollinen skini minkä pelaaja voi saada, ja on saatavilla laajasti. Tämä on yleisin luokka skineissä, mutta ne eivät kuitenkaan ole arvottomia. Näillä voi pelata täysin samalla tavalla kuin muillakin skineillä ja myymällä muutaman tämän luokan skinin voit saada saman skinin paremmassa kuntoluokassa.

Samankaltaisia

Suosituimmat