CS:GO rankit suomeksi selitettynä

CS:GOn taitotasot ovat hyvä tapa arvioida toisen pelaajan kykyjä pelin sisällä. CS:GO on kilpailullinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli, ja miljoonat pelaajat pelaavat sitä ainoastaan saavuttaakseen korkeimman mahdollisen taitotason. On se sitten leijumisen, oman mielihyvän tai vain hauskanpidon vuoksi, löydät lukemattomia pelaajia, joiden tavoitteena on parantua pelissä ja päästä taitotasojen huipulle. Jos olet vasta aloittelemassa ja haluat parantaa taitotasoasi, tai olet pelannut jo jonkun aikaa ja haluat ymmärtää enemmän ranking järjestelmästä, tämä opas selittää sinulle kaiken mitä pitää tietää ja antaa vielä vinkkejä taitotason parantamiseen.

CS:GOn rankit

Tässä on kokonainen lista CS:GOn taitotasoista huonoimmasta parhaimpaan

Silver

 • Silver I 
 • Silver II 
 • Silver III 
 • Silver IV 
 • Silver Elite 
 • Silver Elite Master 

Gold

 • Gold Nova I 
 • Gold Nova II
 • Gold Nova III
 • Gold Nova Master

Master Guardian

 • Master Guardian I 
 • Master Guardian II 
 • Master Guardian Elite 
 • Distinguished Master Guardian

Legendary

 • Legendary Eagle 
 • Legendary Eagle Master 
 • Supreme Master First Class 
 • The Global Elite 

Kokonaisuudessaan CS:GOssa on 18 eri taitotasoa, jotka on jaettu neljään eri ryhmään – Silver, Gold, Master Guardian ja Legendary. Nyt katsotaan, miten pääset Global Elite-tasolle.

All 18 CS:GO Ranks

Kuinka saada ensimmäinen CS:GO rankki?

CS:GOn rankit määrittelevät pelaajan kyvyt pelissä, kuinka hyviä he oikeasti olevat. Tämä auttaa erottelemaan pelaajia, jotta kaikki voivat nauttia pelaamisesta omassa taitotasoryhmässään ja siirtyä ylös tai alas riippuen omasta suoriutumisesta.

Perusajatus on, että jos häviät pelejä, siirryt alaspäin taitotasossa ja jos voitat pelejä, siirryt ylöspäin. Todellisuudessa tämä on vähän monimutkaisempaa. Kun ymmärrät miten CS:GOn taitotasot toimivat, siirryt helpommin eteenpäin taitotasoissa ja parannat peliäsi.

Ennen kuin voidaan edetä, pelaajan täytyy saavuttaa heidän ensimmäinen taitotasonsa. Tätä varten sinun täytyy voittaa 10 kilpailullista ottelua ja antaa ranking järjestelmän arvostella suoritustasi eri mittarein. Tämän jälkeen saat ensimmäisen taitotasosi, pidä kuitenkin mielessä seuraavat asiat ennen aloittamista:

 • Peli rajoittaa sinua antamalla 2 voittoa per päivä. Päivän toisen voiton jälkeen pelin kilpailullinen muoto on jäähyllä 24 tuntia samalla, kun ranking järjestelmä laskee ensimmäistä taitotasoasi.
 • Et pysty etsiä matchmaking-peliä Master Guardian II tai korkeamman taitotason omaavan pelaajan kanssa, ellet etsi peliä viiden pelaajan porukassa.

Kun olet saanut ensimmäiset 10 voittoasi, peli antaa sinulle taitotason Silver I ja Legendary Eagle Masterin väliltä. Nyt kun olet saavuttanut taitotason, voit:

 • Voittaa enemmän kuin 2 peliä päivässä
 • Etsiä peliä joko 5 taitotasoa huonomman tai 5 taitotasoa paremman kanssa, ellet ole viiden pelaajan porukassa.
 • Jokainen peli vaikuttaa taitotasoosi positiivisesti tai negatiivisesti riippuen siitä, että voitatko pelin vai et. Tasapelissä taitotaso kasvaa.
 • Muista että menetät taitotasosi, jos et pelaa kilpailullisia otteluita kuukauteen. Saat taitotasosi takaisin, kun voitat pelin tai saat tasapelin. Jos olet ollut yli kuukauden pelaamatta kilpailullista ottelua, taitotasostasi tulee todennäköisesti alhaisempi kuin ennen sen menettämistä.

Nyt olet saavuttanut ensimmäisen taitotasosi, jota voit parantaa voittamalla otteluita. Saavutat parempia taitotasoja, kun voitat enemmän otteluita kuin häviät. Järjestelmä tämän takana on kuitenkin hyvin monimutkainen.

Kuinka CS:GOn ranking järjestelmä toimii

Kuinka CS:GO laskee, milloin pelaaja nousee tai laskee taitotasoissa?

Valve ei ole koskaan julkisesti jakanut tätä tietoa. Pelin kehittäjät eivät ole edes selittäneet kuinka oma suorittaminen, voittoputket ja vastaavat vaikuttavat taitotason nousemiseen.

Tarkin selitys CS:GOn ranking järjestelmästä on saatu yli 6 vuotta sitten Reddit-ketjussa, jossa käyttäjä vitaliy_valve kertoi seuraavasti:

CS:GOn kilpailullinen ranking järjestelmä sai alkunsa Glicko-2 järjestelmästä ja parani ajan myötä sopiakseen CS:GOn pelaajakunnalle. Kaikki laskelmat tehdään meidän matchmaking-hallintojärjestelmässämme ja nämä lukuisat suoritusta seuraavat parametrit esitetään pelaajalle hänen taitotasonaan. Aiheesta löytyy tutkimuksia liittyen arvostelujärjestelmiin ja niiden eroihin, joista ymmärtää miksi monimutkaista järjestelmäämme ei voi kuvata vain yksittäisellä numerolla.

CS:GO arvostelumalli – Mikä on Glicko-2?

Glicko-2 järjestelmä on tapa arvioida pelaajan vahvuuksia peleissä, jotka vaativat taitoa. Järjestelmä ei seuraa yksittäistä numeroa, jonka perusteella arvioi pelaajaa (kuten Elo-järjestelmässä) vaan seuraa kahta muuttujaa – taitotasoa ja taitotason muutosta.

Tämä taitotaso on piilotettu numero, jota kutsutaan myös MMR:ksi (Match Making Rating) ja tämän tason ero kuvastaa kuinka tarkka pelaajan MMR on. Korkea tason vaihtelu kertoo, että järjestelmä on epävarma taitotasostasi, eli taitotasosi vaihtelee useasti.

Näiden kahden muuttujan vertailun ansiosta Glicko-2 on tehokas arvostelujärjestelmä ja jos CS:GO perustuu tähän, voimme tehdä siitä johtopäätöksiä taitotason parantamista varten.

Different variants of Glicko-2 rating system are used in competitive games

Sillä CS:GOn ranking järjestelmä ilmeisesti perustuu Glicko-2 järjestelmään, on muutama asia mitä kannattaa pitää mielessä, kun yrität parantaa CS:GO taitotasoasi

 • Mitä enemmän pelaat, sitä vaikeampi on nousta tai laskea taitotasossa

Tämä johtuu arvostelun vaihtuvuudesta. Kun pelaat jatkuvasti pelaajia vastaan, jotka ovat samalla tai viereisellä taitotasolla kanssasi etkä kehity, arvostelun vaihtuvuus nousee. Tämän tuloksena ranking järjestelmä uskoo, että sinun MMR on laskettu oikein ja jatkossa se ei muutu yhtä paljon. Eli sinun pitää voittaa enemmän otteluita ja pelata paremmin noustaksesi taitotasossa.

Välttääksesi tätä sinun pitäisi harjoitella näitä perustaitoja ennen kuin pelaat kilpailullisia otteluita.

 1. Tähtäys – Voit harjoitella tähtäämistä siihen liittyvissä kartoissa. Suosituin näistä on kartta Aim Botz
 2. Liikkuminen – Ymmärrä kuinka pelaajasi liikkuu ympäri karttaa
 3. Ekonomia – Opettele sekä terroristin, että vastaterroristin rahan käyttö.
 4. Karttojen opettelu – Opi yleiset calloutit ensin ja sitten hitaasti ala opettelemaan muitakin.
 5. Varusteet – Opettele yleistä varusteiden käyttöä ja asemia yleisten savujen tai valojen heittämiseen.
 • Tapot yksinään eivät auta sinua nousemaan taitotasossa.

Monet tekijät vaikuttavat MMR:n laskemiseen, joka suoraan vaikuttaa taitotasoosi. Voit kovasti etsiä tarkkoja tekijöitä tähän, mutta luultavasti et löydä mitään. Tästä huolimatta on yksi asia mitä voit tehdä varmistaaksesi taitotason nousemisen ja se on pelien voittaminen.

Tämän saavuttamiseksi sinun täytyy oppia pelaamaan yhdessä joukkueen kanssa ja asettaa joukkue itsesi edelle. Pelaa enemmän tavoite mielessä ja varmista, että erävoitossa onnistutaan. Tämä voi vaatia sinulta välillä uhrauksia.

Kuinka tarkistaa taitotasosi CS:GOssa

Voit aina tarkistaa CS:GOn taitotason seuraamalla näitä helppoja ohjeita

 1. Käynnistä CS:GO
 2. Siirrä hiiresi oikealle puolelle ruutua
 3. Sivupalkki suurenee
 4. Jos sinulla on taitotaso, näet sen tässä
CS:GO rank visible on the sidebar

Vinkkejä korkean ensimmäisen rankin saamiseen

 1. Kulmien tähtääminen valmiiksi on oikotie hyvään tähtäämiseen.


Kulmien katsomisen harjoittelu tarkoittaa, että parannat tähtäimen sijoittamista ruudulla. Jos harjoittelet tätä tarpeeksi, tähtäimesi osoittaa oikeaan suuntaan, kun olet kääntymässä kulman takaa. Tämä antaa sinulle ison etulyöntiaseman, sillä sinun tarvitsee käyttää vähemmän aikaa tähtäimen aseman korjaamiseen.

 1. Käytä varusteita oikein tai älä käytä niitä ollenkaan.

Varusteiden käyttö voi olla erittäin hyödyllistä monessa tilanteessa. Sinun täytyy itse oppia missä ja milloin on hyvä käyttää eri kranaatteja. Jos et viitsi opetella kranaattien käytön eri tilanteita, voi olla, ettei niitä kannata käyttää lainkaan. Tämä johtuu siitä, että vastustajasi voi käyttää hyödyksi tilanteita, joissa käytät varusteita väärin. Pahimmassa tapauksessa voit aiheuttaa omalle joukkueellesi vahinko huonosti käytetyillä varusteilla.

 1. Koskaan ei ole liian myöhäistä harjoitella tähtäämistä

Ikinä ei ole liian myöhäistä parantaa omaa tähtäämistään, olit sitten aloittelija tai Global Elite-tasolla. Korkeimman tason pelaajat harjoittelevat tähtäämistä jatkuvasti. Sinun kannattaa säätää parhaat asetukset itsellesi kuten herkkyyden ja tähtäyskiväärin herkkyyden, ja tallentaa ne itsellesi. Näin ne ovat saatavilla joka kerta, kun käynnistät pelin.

 1. Käytä nappikuulokkeita tai pelikuulokkeita pelatessasi kuullaksesi äänet paremmin.

Kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden käyttäminen kilpailullisissa peleissä on välttämätöntä. Vastustajan askelien, kranaattien ja latausäänien kuuleminen on olennaista jokaiselle CS:GO-pelaajalle, joka yrittää nostaa taitotasoaan.

 1. Aseta joukkueen kanssa työskentely etusijalle yksin pelaamisesta ja panosta ottelun päämäärän saavuttamiseen.

Käytä mikrofonia tai joukkueen välistä tekstikeskustelua antaaksesi tietoa kuten vihollisten sijainnista ja HP:sta. Ystävällisyys auttaa myös joukkuettasi suoriutumaan paremmin.

 1. Käytä parhaita mahdollisia käynnistysasetuksia.

CS:GOn käynnistysasetukset voivat tehostaa FPS:ääsi ja saada pelisi toimimaan sulavammin, joka on olennaista kilpailullisissa peleissä.

Lähde: (AFK Gaming, 2021)

Samankaltaisia

Suosituimmat